Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna och löken i enugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Olof hade fått feeling och ville göra fish andchips, jag var inte svår. Häromdagen dammade vi av vår fritös som stått bortglömd de senaste två årennere i källaren
Saken är den att det finnsmånga olika sätt att tillaga fish andchips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränktmina pommes med vinäger
Jag reste dit för att dricka ale och för fish andchips. Hemma igen. Chips (pommes frites). Fish andchips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås
Vill man äta en riktigt god fish andchips får man allt göra den själv, man blir så besvikennärman beställer in och får någotpanerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Det resulterade i världens godaste Fish & Chips på abborrfilee. Jag stekte denpaneradefisken i smör och lite olja i stekpannan och potatisarna gjorde jag i ugnen
Paneringen kommer helt och hållet – totalt oförändrad – ifrån Marcus Samuelsson, allas vår superkändasvensk/amerikanska megakock och är faktiskt den absolut första träffen som kommer upp om man googlar på Fish nchips
600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade. 1Frityrsmet1 tsk bakpulver 1 msk majsstärkelse 2 dl vetemjöl 2 limefrukter, saften 1 dl öl 2 dillkvistar salt peppar 3 dl olja, till friteringtidningspapper, till serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.