Idag är ingen vanlig dag…
Mat med Lisa och Kaj
Mat med Lisa och Kaj
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 132 g socker
  • 150 g smält choklad av god kvalité
  • 2 st ägg
  • 45 g vetemjöl
  • Mousse
  • 112 g äggvita
  • 19 g socker
  • 207 g socker
  • 67 g vatten
  • 300 g passionsfruktspuré
  • 214 g italiensk maräng
  • 5,5 st gelatinblad
  • 5 dl lättvispad grädde
  • 5 minuter Koka upp ½ dl av purén, krama ur bladen och låt smälta i grytan. Häll över blandningen i resterande puré. Häll därefter hälften av purén i den italienska marängen. Vispa inte utan rör om med stora tag. Tillsätt resterande puré och rör till en jämn smet. Rätt konsistens är uppnådd när purén/marängen har ungefär samma tjocklek som den lättvispade grädden. Tillsätt därefter grädden i omgångar i blandningen. Rör försiktigt så att luften inte försvinner ur moussen. Lägg ett plastband innanför tårtringen, så får ni en snygg och jämn kant på moussen. Om ni inte har det hemma så går det bra att tejpa ihop ett OH-film-ark till en remsa som är ca 7 cm bred. Häll moussen uppe på den kalla chokladbotten. Fyll inte enda upp utan spara någon centimeter på formen. Ställ i kylen i ca 4 timmar, tills dess att mossen har satt sig.
  • Gelé
  • 2 dl passionsfruktspuré
  • 1 dl sockerlag (hälften socker, hälften vatten)
  • 1 ½ blad gelatin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.