Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Eftersom jag inte gjort någon mat själv idag får det bli en gammal goding med ett svårt namn
Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Indisk touch med hela spiskummin i och röd currypasta plus kokosmjölk gör soppan thai. garnera med apelsinskivor och skivad chili (Det sistnämnda för den modige
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppanmed en skvätt vitt vin
Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
I med den färska bladspenaten i matberedaren om man önskar, eller lägg i de i soppan som de är, Salta, peppra, pressa vitlöksklyftorna in i soppanoch i med vitlökspulvret
Ta soppan från värmen och mixa den slät. Häll av och spola med kallt vatten. Smaka av med salt. Hacka löken och mjukfräs den i smör i minst tre minuter
Min mamma bjöd på denna goda soppan som förrätt sist jag var där och hälsade på. Kavla ut ett ark smördeg, skär i smala remsor, pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt
Lägg allt i en kastrull med vatten och buljong samt ev örtkryddor. Smaka av med salt. Soppa kokar jag rätt ofta för det går snabbt och är enkelt att laga
Mixa till slät krämig soppa. Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.