- Pensla de varma pirogerna med smör-vatten (kokande varmt), täck med bakduk. - Rör ihop mjöl, salt och margarin i matberedaren eller med fingertopparna
Av en slump ramlade jag över receptet på karelskapiroger på bloggen frostrosor. Jag blev mycket glad, dessa piroger är något jag åt ofta i Finland men här är de svåra att få tag på
Jag har alltså bakat karelskapiroger eller karjalan piirakat som man säger på finska. Det kanske låter konstigt med piroger fyllda med gröt, men dom är jättegoda
Uppkallad. efter en av Sveriges mest kända dramatiker och beläget nära Svenska Teatern i. Helsingfors. Här serveras en smart kombination av comfort mat och moderna
Jag lagade någongång för flera år sedan karelskapiroger. Karelskapiroger med korn fyllning (ca 25 st)Deg4 dl rågmjöl1½ dl vetemjöl1 tsk salt2 dl kallt vatten1 msk oljaBlanda alla ingredienser i en skål och knåda till en stadig klump (använd mera mjöl om det behövs)
Karelskapiroger från Finland. Piroger. Eller efterrättspiroger fyllda med frukt, bär och choklad. När jag igår bestämde mig för att göra piroger föll beslutet på att försöka mig på att skapa några glutenfria varianter
du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen. Börja allra först med att koka en sats risgrynsgrötkoka en sats på 6 dl mjölk, 4 dl vatten och 2 dlrisgryn, 2 tsk salt
Dessa piroger var också vanliga i mitt hem. Lägg pirogerna på en bakplåtsklädd plåt. Pirogerna är lite speciella, degen är lite hård och seg men för mig är detta mat från min barndom och jag älskar dem
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris