Brödet kommer snabbt att blimörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan isirapen och sedan filmjölkentill en rätt så lös smet
Matfett tillformarna. Ta ut dem och ta loss dem ur formarna. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken. Det ska bli ungefär som en sockerkakssmet och behöver inte jäsa
Istället kastar man ihopingredienserna som till en mjuk kaka och bakar i två formar. För alla som inte bakar sitt eget bröd är detta ett utmärkt recept att prova
I helgen testade jag att baka mörktfilmjölksbröd med recept från ica. Vid två tillfällen har jag ätit ett så gott mörkt, kompakt, sött bröd på restauranger att jag varit tvungen att fråga vilken sort det var
Testa du med, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Jag börjar vecken med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill barnen gärna ha nybakt bröd till av någon anledning
Rör ifilmjölk, honung och sylt. 2 dl fiberhavregryn. 11 dl krossade linfrön. 11 dl russin. 12 tsk bikarbonat. 14 dl Arla® filmjölk. 1½ dl lingonsylt. 1Receptet gäller för 1 st 2 dl fiberhavregryn 5 dl vetemjöl 1 dl krossade linfrön 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 4 dl Arla® filmjölk ½ dl flytande honung ½ dl lingonsyltSätt ugnen på 200°. 1Blanda alla torra ingredienseri en bunke. 1Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. 1Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk
Inget jäsande och annat jobbigt väntande, bara att blanda ihop och ner iformen. Är du ute efter ett snabblagat bröd som dessutom är glutenfritt så tycker jag du ska testa det här filmjölksbrödet som blev väldigt gott
Smörj en avlång form och strö ilite grahamsmjöl. Den här sortens bröd med filmjölk eller yoghurt och bikarbonatistället för jäst är väldigt lätta att göra, det går snabbt att blanda ihop, lite längre tidi ugnen dock men det kan man ju stå ut med
Ingenjäsning. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 litersbrödform. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen. 5 dl filmjölk. 2 tsk bikarbonat. 2 dl mörk sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.