Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigtbröd gjort i en gjutjärnspanna. Har du ingengjutjärnsgryta men gärna vill ha en så finns de ofta på loppisar, hos Röda Korset, Myrorna och liknande för bara några tjugor
När det tillkom en gjutjärnsgrytatillköksutrustningen efter jul så var jag såklart tvungen att prova på att baka det omtalade brödet som inte behöver knådas
Brödigjutjärnsgryta. Men en trend som jag aldrig har hakat på är den med att baka surdegsbröd. Det man behöver är en gjutjärnsgryta och har du ingen så kan det vara en bra investering för framtiden eftersom man kan göra massa smarrigti en sådan
Vanliga, avlånga brödformari all ära - idag bakar vibrödetigjutjärnsgrytanistället. Eftersom degen skall jäsa över natten får man en fin surdegskänsla på brödet, och då man värmer upp grytan i ugnen innangräddningblir skorpan runtom helt fantastiskt god
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag tillNilla'sKitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. Skär rutor och häll över liteflingsalt. Jag gjorde en sats i lördags och på söndag morgon hade vi tre stycken kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.