Skär de andra bröden på samma sätt. Ta bort formen och bred kvarg på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka
Kantskär landgångarna och lägg dem i en plastpåse om det tar tid, så att de inte torkar. Annars håller tårtan inte ihop om du bara staplar brödet på varandra
Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienskasmörgåstårta jag gjorde i helgen. Det är oftast de klassiska charktårtorna med ägg, ost och skinka eller skaldjur som folk vill ha men denna gång en italienare och det är superkul
Det blev en med italienska smaker och den blev mycket uppskattad på kalaset. Jag garnerade med skinka och pepparsalami och det som blev över la jag på ett fat som tillbehör
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten
Som påläggpå pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.