Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. När jag var liten var det alltid denna typen av bullar som det bjöds på hos dem
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.