Vild Wellington på älgfilé
Recept och reflektioner kring mat
Recept och reflektioner kring mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt...
  • gravningsmix - 2/5 salt och 3/5 socker - gör en rejäl laddning och ha i skafferiet.
  • 1 rulle smördeg
  • 1 äggula ca 150-200 g tunt skivat rökt fläsk
  • 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft...
  • 3 Scharlottenlökar eller en gul lök, finhackad.
  • 1 Solo vitlök, eller kanske 3 vanliga klyftor, finhackade.
  • Smör att steka i
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • salt/peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.