1 kg
filé av älg eller annan fin styckningsdetalj från valfritt vilt eller nöt...
gravningsmix - 2/5 salt och 3/5 socker - gör en rejäl laddning och ha i skafferiet.
1 rulle
smördeg
1 äggula
ca 150-200 g tunt skivat rökt fläsk
600 g
blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft...
3 Scharlottenlökar
eller en gul lök, finhackad.
1 Solo
vitlök, eller kanske 3 vanliga klyftor, finhackade.
Har tidigare gjort ett recept som jag tyckte var lyckat med piccata påvildsvinsrygg som jag tyckte blev synnerligen lyckat, så nu testade vi en annan version
Här kommer receptet på hur jag gör min Wellington. Lägg över det i en gryta, tillsätt tomatpure och timjan och koka på svag värme tills vätskan kokat bort
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Potatisen ser inte särskilt lyckad ut på bild, men om man gör den i portionsformar eller muffinsformar så håller den sig snyggare
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Jag använde kyld och färdigkavlad smördeg på bakplåtspapper vilket är väldigt bekvämt. Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.