Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja
Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Jag vet inte varför. Det är liksom inte varit något jag fått för mig att göra själv och om jag är på restaurang och det finns en dessertmeny så brukar det alltid vara något annat som låter mer fantastiskt
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Kärt barn har många namn. Kan det även gälla tårtor. Det var vår jordgubbstårta till midsommar men den kallas också pinocchiotårta, glömingetårta, mammas marängtårta