Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Blanda ned honung, citronsaft, havregryn, linfrön, pumpafrön och chiamjöl, och kör maskinen på lågt varvtal tills allt blandats
Dela korvarna i bitar och forma till frallor som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Jag har även använt lite durumvetemjöl för att ge frallorna ett fluffigt inre och en aning knaprigt yttre
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp
Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten. Gott att äta med avokado på. I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.