Knäckebröd med frön och majsmjöl som trots nyttigheterna är så gott att man kan äta det som snacks. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta till den så tunt som möjligt
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott. Det går enklare om man lägger ytterligare ett bakpapper ovanpå och trycker ut jämnt med händerna
Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker/slätar ut med handen. Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. 2 dl majsmjöl
Så lätta och så spröda knäcke, med en insats på ca 2 min (+40 min i ugn) och så har du dina hemgjorda knäckebröd redo för veckans frukost. Fröknäcke 1 plåt
Blanda sedan i sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor, majsmjöl, salt, (ev. Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.