Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze. Pensla laxen medglazen när den läggs på grillen och sedan någon mer gång under grillningen
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Sedan fick köttet svalna lite innan jag gned in det med en rub, som bestod av mortlade ingredienser. För ett tag sedan testade jag för första gången grilladhögrev
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Gör glazen, blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
Grilladhögrevmed gremolata och halloumisallad var en riktig höjdare. Blanda grillad paprika, blomkål, böngroddar, avocado och bladspenat medgrillad halloumi
Snabbgrillad sockerkaka med jordgubbar och grädde till dessert…. Så löd maten vi grillade ikväll när en reporter från Sydin var här för att fotografera ikväll
Rör ihop ingredienserna till glazen och smaka av med kryddorna. Krydda efter eget tycke och smak med Original Creole Seasoning eller grillkrydda, lökpulver och salvia
Men vi börjar idag med en grillad fläskytterfilé med en lite het glaze. Börja med att blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka upp och låt det sedan svalna
eller välj en enklare köttbitt som du lägger i pannan och penslar med lite glaze. Högreven. Smörj en ugnsfast form med smöret, blanda och lägg i potatisen och löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.