Moussaka
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer så jag minskade lite på mängden av de olika ingredienserna. Jag uteslöt också oxfond och soya och tog vanlig riven ost istället för parmesan. Annars the same. Smarrigt värre, kommer jag definitivt att laga fler gånger! Dock kanske jag kommer experimentera lite mer med kryddorna nästa gång. Kanske slänga i den där fonden rent av eller en buljongtärning. Lite mer sälta hade inte skadat, auberginen “snällar” till helheten ganska mycket så man behöver inte snåla med saltet.
  • 4 port
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 200 g tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg Sätt på ugnen på 175 grader Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja. Skala och hacka lök och vitlök fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.