2,5 dl
kokta svarta bönor (alt. annan typ av böna)
svartpeppar
2. Koka
upp
9 Dela
granatäpplet i 4 delar Lägg en del i din hand med skalsidan uppåt. Använd sedan en träslev eller liknande och slå på granatäpplet varsamt men bestämt. Då lossnar kärnorna lätt från sitt skal och är enklare att pilla loss.
14. Lägg
upp salladen på ett fat och garnera med granatäppelkärnor
Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Det var ett tag sen jag bloggade och detta beror på att det underbara program som jag vanligtvis bloggar med har slutat att samarbeta med min gamla dator så därför måste jag nu blogga utifrån Blogger och dom har mycket att önska
Quinoasalladmed granatäpple, valnötter och kaneldressing (tid. quinoasallad,. De går att variera i all oändlighet, häromdagen gjorde jag en julig variant med granatäpple, valnötter och kaneldressing
Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Det här receptet är hämtat från Buffé och lockade med tillagningssättet. Jag gjorde en tabbouleh med linser och bulgur till men det fungerar säkert alldeles förträffligt med ris
Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiska grytan. Den ger djup åt smaken, ungefär som en mörk baryton i en kör med många röster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.