Koreanska revben med picklad gurka
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Koreanska revben
  • 1 kilo revben av sida, skivade
  • Marinad
  • 3/4 dl ketchup
  • ½ dl kikkoman soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk portvin
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 vitlöksklyftor, mortlade
  • ½ tsk maizena
  • Rör samman alla ingredienser till marinaden utom maizenan.
  • Pensla hälften av marinaden på revbenen och lägg dom i en ugnsfast form med lock. Häll andra hälften i en skål, täck över och förvara i kylen till senare.
  • Ställ formen i kylen minst 6 timmar, allra helst över natten så revbenen får gona sej ordentligt i smakerna.
  • Häll lite vatten i botten på formen (revbenen ligger fortfarande kvar däri med marinaden!), lägg på locket och ställ mitt i ugnen på 125 grader i ca 2 timmar Ta fram andra hälften av marinaden från kylen och rör ner maizenan.
  • Ta ut revbenen från ugnen och pensla dom med marinaden, ställ därefter in dom i ugnen igen - denna gång utan lock - på 200 grader i 20 minuter Vänd dom gärna någon gång under tiden så de får fin färg runt om.
  • Servera med valfria tillbehör, sötpotatisklyftor passar fint till liksom picklad gurka gör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.