Rör samman alla ingredienser till marinaden utom maizenan.
Pensla hälften av marinaden på revbenen och lägg dom i en ugnsfast form med lock. Häll andra hälften i en skål, täck över och förvara i kylen till senare.
Ställ formen i kylen minst 6 timmar, allra helst över natten så revbenen får gona sej ordentligt i smakerna.
Häll lite vatten i botten på formen (revbenen ligger fortfarande kvar däri med marinaden!), lägg på locket och ställ mitt i ugnen på 125 grader i ca 2 timmar Ta fram andra hälften av marinaden från kylen och rör ner maizenan.
Ta ut revbenen från ugnen och pensla dom med marinaden, ställ därefter in dom i ugnen igen - denna gång utan lock - på 200 grader i 20 minuter Vänd dom gärna någon gång under tiden så de får fin färg runt om.
Servera med valfria tillbehör, sötpotatisklyftor passar fint till liksom picklad gurka gör.
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören
När såsen kokat ihop och revbenen är möra är det bara att servera med ris och lite kimchi. Jag använde salladslök för det hade jag hemma men det går lika bra med ett par cm purjolök istället
Börja med att pickla gurkan. Och glöm bort det där med att tillsätta lite ströbröd eller annan utfyllnad, det ör ju viltköttet du är ute efter, inte gårdagens bröd
Rör ut socker i risvinäger och blanda med soja, chili och sesamolja, blanda i gurkan. Skär laxen i tärningar och mixa ungefär en fjärdedel tillsammans med senap till en slät massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.