Idag gjorde vi lite havrekex, vi gjorde dem sockerfria så att även lillasyster får smaka och glutenfria så att kusinen kan smaka när hon kommer på besök om en vecka
Skär laxen i små bitar, ca 3x3 cm. Blanda yoghurt med kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar. Låt laxbitarna marineras i mjölkblandningen i ca 1 timma
Är du glutenintolerant och längtar efter mannagrynsgröt. Inga problem. Det finns helt glutenfria hirsmannagryn, som det går utmärkt att göra mannagrynsgröt på, och som smakar precis som vanlig mannagrynsgröt
Ligger här med feber och ont i halsen och även om man är sjuk så måste man ju äta. Så då provade jag på denna falska mannagrynsgröt och den var riktigt god och kändes len och snäll mot halsen
Bara några exempel att välja från som jag hade på mina tårtor i Kungsträdgården. Jag smyckade ut mina tårtformskanterna med blåbär, björbär och skivade jordgubbar efter jag tjoffat i tårtbotten men innan jag fyllde på fyllningen
4-6 portioner 100 g smör/margarin3 msk sirap, ljus eller mörk½ dl strösocker2 dl maizenamjöl eller glutenfri mix--------4-6 syrliga äpplen1 msk kanel1 msk socker1 tsk ingefära (var lite försiktig med ingefäran för den har dominant smak)Grovhackad mandel eller mandelspån Ugnsvärme - 225 graderDela smöret i bitar och lägg i matberedaren
Varje eller varannan lördag bakar jag glutenfritt bröd till dottern. Brödet bakar jag på rårismjöl och receptet har jag hittat hos Kjersti som bakar massvis med goda glutenfria bröd och andra smarriga glutenfria bakverk
Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Ett litet knep jag har är att jag alltid förvärmer plåten när jag bakar pizza (utom när jag bakar i den fruktade gasugnen i pojkvännens lägenhet, som trots mina olika försök inte sprider värmen jämt och gräddar allt hårdare underifrån och inte ger ordentlig färg ovanpå
Jag var extremt sugen på en tuggig och söt müsli och hallon. Resultatet blev en kaka som bakades i långpanna med en müslibotten som toppades med en fluffig hallontopping
Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Advent är snart här och jag börjar längta efter att få njuta lite av chaikryddan = pepparkakssmaken. Här bjuder jag på chaigodis som passar perfekt till fikat under advent men även en självklar gäst på godis bordet på julafton
15 November, 2014. Chiasylt. Posted in. Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Raw Food, Recept, Såser, Sockerfritt on November 15, 2014 by