Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
En solig men kall morgon idag, en fin höstdag verkar det bli. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Populära inlägg. Sommarlätt bakning i långpanna utan ugn - Snickerskaka. Någon mer sommarlätt bakning i långpanna , dessutom utan ugn, än Snickerskaka tror jag inte finns
Chokladbollar och Dajmtårta är perfekta att baka till kalaset eftersom de oftast gillas av både små och stora och dessutom är så lätta att baka så även barnen kan vara med och hjälpa till
Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Sonen har bakat tårtor till släkten som kommer i helgen för att fira att han fyllt 17 år. Det blev en favorit, Dajmtårta, en riktig höjdar tårta som går att förbereda flera dagar i förväg, är glutenfri och dessutom försvinnande god
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
Toscamuffins med hjortronsyltca 25 st Muffins2 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver100 g smält smör Fyllning1,5 dl hjortronsylt Toscasmet50 g smör0,75 dl strösocker1 msk vetemjöl1 msk grädde50 g mandelspån Gör så härVispa ägg och socker pösigtVispa ner det smälta, avsvalnade smöretBlanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smetenFyll bakformar till 1/3 med smetGrädda mitt i ugnen i 200 grader i 11-12 minRör under tiden toscasmetenLägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrullLåt smälta under omrörning till en slät smetRör ner mandelspån, låt koka upp och sjuda i ytterligare några minuterTa ut kakorna ur ugnen när de är nästan färdig gräddadeKlicka på sylt och sedan toscasmet över syltenGrädda kakorna ytterligare 6-7 min, eller tills ytan fått en gyllenbrun färg Klicka på länken så hittar du receptet på Dumlekakor