Det blev rullader gjorda på lövbiff, fyllda med pesto, soltorkad tomat och mozzarella. I helgen har det inte blivit så mycket julbak direkt, igår söndag så var det kalas hos min mamma så då slapp vi ju förstås laga mat och i lördags så gjorde vi en klassisk husman fast med lite mer medelhavssmaker
Smaka av med salt och peppar. Koka rödtungan försiktigt i lättsaltat vatten tills de är klara. Skala och skär morötterna i stavar, ringla över olivolja och flingsalt efter smak
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Nu var det förvisso igår som matlagningen gick av stapeln men då köksfläkten är dålig känns det nu som det ligger ett skikt av stekt fisk i stora delar av lägenheten
En favoriträtt på helgerna här hemma är lyxiga rullader. Såsen består av. Rulladerna tar en stund att göra, men det är en perfekt maträtt en söndag, eller när man har gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.