Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet hos mig. Jag är ju ett stort fan av fisk, dels för att man mår så gott av den, och så är den relativt billigt, särskilt om man drar upp dom själv förstås
Laxmedädelost täcke. Den andra Laxen på bilden är lillkillens men han får köra utan ost på. Tro det eller ej medmögelost/ädelost är faktiskt himla gott i mat och för den delen bara sån ost på kex är skit gott
Laxmedädelost i ugn. Skär en skåra längst med mitt i varje filé, skär inte igenom. 2 bitar laxfilé utan skinn + ädelost. Lägg bitar av ädelost i fickorna och ställ in i 200 graders ugn, ca 15 minuter. 2 bitar laxfilé utan skinn
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.