Sportlov och jag har blivit förkyld. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Klassisk fiskgratäng med dill, citron och potatismos. En riktig fiskgratäng med potatismos och en gratängsås med dill, citron och en rejäl skvätt grädde… Hur gott är inte det
En god, lagom seg kola att ha som julgodis. ca 40 kolorINGREDIENSER100 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl ljus sirap4 msk kakao1 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
Eftersom det är den ljuvligaste sommaren just nu och jordgubbarna är i säsong (åtminstone här vart jag bor) blev valet rätt så enkelt, en jordgubbstårta på helt klassiskt vis
Det berodde på att man fick ett helt djur och var tvungen att ta hand om allt. I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna
Krydda steken med salt och peppar. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen. Skala morötterna och hyvla tunt med en potatisskalare
Efter att ha varit sugen på jordgubbstårta sedan nationaldagen smakade det så otroligt gott i helgen då jag äntligen fick mumsa på en tårta med jordgubbar och grädde
Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.