Det naturliga köket & Ett tema i fokus. Igår var vi på MathiasDahlgren och käkade avsmakningsmeny. Det mesta föll oss otroligt bra i smaken och Mathias var själv där och övervakade så att all mat serverades med perfektion
Modernt Svenskt kräftkalasPepparrotssnapsStekta gula kantarellerBakat lantägg, sommarlök och kycklingfondDagens huvudråvara, det bästa som finns just här och nuRåvarans naturliga stekjuice, potatiscréme, friterad lök, blad, skott och örterSommar tryffel-pizzaHonung, brynt smör och havssaltJordgubbar & SabayonneMynta, lime och chokladTill kräftkalaset serveras en pepparrotssnaps och Mathias visar oss hur man gör en bra snaps
Irish CoffeeHallonkräm – Kräm Med Hallon & VinbärNapoleonbakelser – Bakelser Med Gräddfyllning Och HallonglasyrHur Man Filéar En ApelsinRisgrynsgrötFruktsallad Med Mango – Dessert I Glas 4 portioner
Erik (sonen) har fyllt år i veckan och det firande vi förstås med fika och sedan middag på kvällen. Mormor hade med sig Makalösa (jättegoda) och jag bjöd på kokoskakor och sedan hade Peter köpte en tårta dagen innan till eftermiddagsfikat
Här kommer nu Eriks favvo-recept på kycklingspett med jordnötssås. Väldigt starkt blev det, (hela TVÅ gurkor gick åt till oss fyra vuxna, för att svalka gommen lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.