2 dl
små, torkade räkor (eller färska om man inte kan få tag i torkade)
2,3 dl
majsmjöl (eller maizena, som jag använde)
½ dl
vetemjöl
½ tsk
bakpulver
3 dl
mungbönsgroddar
1-2 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 ägg
2dl vatten
Neutral olja, tex. rapsolja (till fritering)
Suka
½ dl
kokosvinäger (ersätt inte kokosvinägern med t.ex. vitvinsvinäger, det blir inte detsamma! Gör då hellre en dippsås på lime/citron, soja/fisksås, chili och vitlök)
1 röd
chili, hackad
1-2 vitlöksklyftor,
finhackade
Tomatsalsa
2-3 tomater,
tärnade
½ rödlök,
finhackad
½-1 dl
koriander, hackad
1 tsk
salt eller aromat (jag använder aromat)
Ev. 1 röd chili, finhackad (ev. med fröna bortpillade om man är lite klen)
Jag föredrar friterad kyckling med ganska tunn deg så detta passade mig alldeles utmärkt. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Vispa gulorna med mineralvatten, salta lite. Salta bitarna. När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Serveras med tex blomkålsris och sallad. Salt och cayennepeppar. Börja med att göra jordnötsmjöl som du gör med en mandelkvarnen, eller finhacka i en mixer utan att det bli ”smör”
salvia och timjan). Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader. 1 tsk salt. ca 4-5 dl filmjölk. 1 tsk salt
Servera medosaltat basmatiris. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en skål. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
Servera med potatismos och en sallad. Häll de krossade tomaterna runt om korven. Korv i nästan alla de smaker är bara för gott, det bästa med korv är att det går att göra så många olika maträtter
Börja med att blanda ihop Ost blandningen. Linda om varje file med bacon skivorna. Sätt in i 180 grader i varmluftsugn eller vanlig ugn i 200 grader i ca 45- 50 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.