Tzatzikipå kvarg. Tzatziki är för övrigt något som är väldigt underskattat, för tar du bort momentet att yoghurten skall stå och rinna av i typ hundra år och istället ersätter den med kvarg så går det liksom väldigt fort
I onsdags då vi hade vänner på grillmiddag serverade jag denna varienten av vitlöksyogurt. Den här smakade citron tyckte jag, men fick reda på att dom använde mynta istället
För ett tag sen gjorde jag en kall beasås som intresserade många här i bloggen. Jag skrev ut receptet i kommentarsfältet, men för den som sitter och är nyfiken ska jag leverera receptet även i klartext
Placera dessa därefter köttet som ett torn på tallriken och stick en trästicka rakt igenom. 4Färdigt på. 5 msk persilja 1 krm salt 1 krm peppar 2 msk flytande honung 2 msk olivolja Strö över lite cheddarostTsatsiki1 st riven gurka 2 tsk salt på gurkan 0. Stek köttet (1½ cm tjocka) i grillpanna i ca 5 minuter på varje sida. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader
Ingredienser. 1 msk citronsaft. 1 st solovitlök. salt och peppar. Hacka vitlöken och blanda ner i kesellan. Pressa ner 1 msk citronsaft, salt och peppra
Sätt ugnen på 200°. Recept. Möshumla. mån, 2013-10-14 20. 41. 40min. (0). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke
2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Tror ni att barnen hade glömt det när de vaknade upp på morgonen. Som jag berättat tidigare så är barnen överförtjusta i att frysa in allt möjligt till glassar och varför inte servera det till frukost någon gång ibland om den är gjord på yoghurt eller liknande, du lär bli populär
Jag bakade bröd igår. Jag hade jäst-vatten-vetemjöl-olja-2 dl kvarg-1dl linfrön och massa kärlek. ❤️ 210 gr ca 10-15 minuter ( formade till platta frallor) de blev väldigt saftiga av kvargen
Här delar jag med mig av en snabb och enkel recept påtzatziki som är väldigt god. Tzatzikin kan serveras direkt eller vila i kylskåp i någon timme för att få en tjockare konsistens
Som nummer två den här frukostveckan delar jag med mig på en smoothie på kvarg, frysta bär, några droppar ekologisk honung och en äggröra med solrosskott på ett gott och grovt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.