Det här är Sophia Lorens favorit-risotto, med oxmärg och saffran. Den blir härligt krämig och rund i smaken, det bästa av Artusis risotto-recept som vi testat hittills
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
mat , recept , risottoallamilanese , risotto , saffran , prosciutto , tryffelolja. Den här risotton ska serveras riktigt, riktigt krämig så att den nästan rinner ut över tallriken och den kan ätas både som förrätt och varmrätt
Risotto. Kontrollera att alla musslor är stängda. Rör därefter mycket försiktigt ner räkor och musslor (färska eller från burk), späd med lite musselspad för att få en saftig risotto med en fyllig mustig smak
Men nu får Ni först frestas av denna läckra gyllengula risotto med saffran. RisottoMilanese2 dl arborio- eller avorioris5-6 dl grönsaksbuljong. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min
Vi serverade i alla fall risotto och Osso Bucco tillsammans och det var gott. Det var premiär för RisottoMilanese här hemma, och det kom sig av att vi gjorde Osso Bucco, och tydligen är de två intimt förknippade med varandra
Jag skulle gissa att cotolette allamilanese tillhör de mest lagade rätterna i Italien i dag. Servera med en grönsallad och en klyfta citron att pressa över schnitzeln
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Medans du kokar risotton skall du bryna kantarellerna i smör, salta och peppra. Koka inte risotton längre än att det finne lite kärna kvar och alltså lite tuggmotstånd
Den här risotton blev inte så svart som var tänkt. Vi älskar bläckfisk. Det är faktiskt inte så svårt att rensa bläckfisk själv när man vet hur man gör
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.