Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Chapati - ojäst indiskt bröd1
IndiskgrönsaksgrytaDu behöver. 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning). Av RedaktionenFotografDavid Back 2 msk ghe (ett indiskt smör som används i ayurveda-matlagning)
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. 1naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet. 1varmt vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Chapati - ojäst indiskt bröd1
Kryddig asiatisk fisk- och grönsaksgryta600 g pangasiusfilet 600 g laxfilé 1 röd paprika, skiva i strimlor 200 g long beans, delad med längd på ca 8-10 cm vardera 300 g rättika, skivad i bitar 125 g minimajs, delad ca 4 cm/bit 1 morot, skiva i bitar eller strimlor 230 g vattenkastanjer, skivad 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 2 msk färsk ingefära, riven 1 citrongräs, bankad, delad i ca 8 snittar 1 kruka färsk koriander, finhackade stjälkar till grytan och spara bladen till dekoration 2 limeblad 1 umamibuljongtärning 1-2 röda chilifrukter, torkad 800 g kokosmjölk, tjock 6-8 dl vatten 0,5 broccoli, delad i mindre bitar 1 röd chilifrukt, fint hackad (spara till dekoration)
Den indiska köttfärsgrytan vi åt till middag hade ett ganska litet uns av hetta, men när det ska passa även barnen får man vara försiktig med kryddorna
Jag och maken har i flera år haft en favoritförrätt från krogen Tre Indier på söder – en het och lite söt tomatsoppa, som vi flera gånger försökt återskapa hemma, men än så länge aldrig riktigt lyckats få till
Hetta sedan upp en wok, lägg i 1 msk av oljan och stek först potatisen tills den får fin färg. Hetta sedan upp en wok, lägg i 1 msk av oljan och stek först potatisen tills den får fin färg
Sambar är en het, syrlig grönsaksgryta från Kerala i Indien med bland annat tamarind och linser. Man brukar servera sambar med antingen ris eller något som heter idli
Röda linser, kokosmjölk, tomat och en kombo av heta kryddor gör den här grytan. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.