Salsiccia och snaps
Mattias Mat & Dryck
Mattias Mat & Dryck
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 09. För ett tag sen så fick jag boken Korv av tjejen och har varit sugen på att testa något från den boken ett tag nu, resultatet blev salsiccia för hela slanten, närmare bestämt salviasalsiccia.Det här med egengjord korv är så otroligt underskattat, visst det finns väldigt bra korv att få tag i om man letar tillräckligt, men att själv ha total kontroll på varenda gram råvara som hamnar innanför fjälstret är grymt och kan inte jämföras med fabrikskorv.Här kommer recept och lite vägledning för salviasalsiccia,receptet är från boken Korv av K.Franzén med lite ändringar gjorda av mig.Salviasalsiccia
  • 2000 g fläskkarré
  • 32 g Ha
  • 200 g Is
  • 3 g Ha
  • 1 dl Havtorn
  • 1 tsk Apelsinzest
  • 1,5 dl Brännvin
  • eller vodka
  • 4 st Stjärnanis
  • 1 Chili urkärnad
  • 1,5 dl Brännvin
  • eller vodka
  • 6-7 dl färdig

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.