09. För
ett tag sen så fick jag boken Korv av tjejen och har varit sugen på att testa något från den boken ett tag nu, resultatet blev salsiccia för hela slanten, närmare bestämt salviasalsiccia.Det här med egengjord korv är så otroligt underskattat, visst det finns väldigt bra korv att få tag i om man letar tillräckligt, men att själv ha total kontroll på varenda gram råvara som hamnar innanför fjälstret är grymt och kan inte jämföras med fabrikskorv.Här kommer recept och lite vägledning för salviasalsiccia,receptet är från boken Korv av K.Franzén med lite ändringar gjorda av mig.Salviasalsiccia
salsiccia med smak av rosmarin och fänkål. Ingredienser till salsiccian. Vi köpte med ett så kallat korvkorn till köttkvarnen och detta kom nu till användning, första gången vi gjorde egen korv och riktigt bra blev det
Ingredienser Portioner. 7 dl 5 dl färska blåbär 2 msk mortald hel kardemumma 70 cl okryddat brännvin färska blåbär till garnering Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vänd ner vitlök och några basilikablad och smaka av med lite salt och svartpeppar. Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter. 4 färska, rå salsiccia
Skala, kärna ur och skiva äpplet i ganska tunna halvmånar. Skala, halvera och skiva löken tunt. Gör några snitt på snedden i varje korv och stoppa försiktigt i äpple, lök och ost
Under tiden tar du ut korvköttet ur skinnen och delar det i mindre bitar – kladdigt och ganska kul. Häll ner korvköttet i grytan samtidigt som du också har i fänkålen och chilin
Gnocchi di patate med en mustig tomatsås kryddad med marsala vin (alternativt sherry) ochsalsiccia. Tärna moroten, selleri och löken och stek därefter i smör
Hemmagjord snapsoch en kräftlunch Innan jag tog bilen in mot stan efter en vecka på landet så frågade jag farfar – den stora vismästaren och likväl snapsälskaren – om inte han kunde visa mig hur jag bäst smaksatte den flaska med fulvodka som jag hade liggandes i bagageluckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.