Krispigpotatismed ost som är god att servera som tillbehör vid maten. Lägg i en form med bakplåtspapper, krydda, strö på ost och ringla över lite olivolja
Ryggbiffen är enkel, salt och peppar och sedan på grillen (eller i grillpannan). Till köttet gjorde jag ugnsrostadsötpotatis, med brysselkål och paprika
Notera också att detta recept fungerar precis lika bra med vanlig, mjölig potatis som färskpotatis. Receptet kommer vara väldigt vagt denna gång, mest för att det inte är sådär jättenoga med mängderna
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 4 st potatis. 14 st potatis 2 st morötter 2 st palsternackor 0. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Vad som händer nu är att det alkaliska vattnet gör så att cellstrukturen i potatisen bryts ner, det samma händer om man marinerar kött med bikarbonat, exempelvis
Gnid in varje ryggbiffmed olivolja, krydda sedan med salt och peppar på båda sidor. Lägg potatisen på en ugnsplåt, tryck till varje potatismed en gaffel så den ”öppnar sig” och går sönder något, men försök att hålla den hel så den inte faller isär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.