Wokad biff med smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Ett lock med mindre diameter än pannans överkant ökar värmen väsentligt och kommer närmare köttet
½ dl sweet chilisås. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chilioch färsk rosmarin
Smula ner chili. Finhacka salladslök, och skiva vitlök. Rör om snabbt och servera. 11 msk Sichuanpeppar. 12 st Torkadchili. 1Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpepparoch stek i 1 minut. 1Kasta sichuanpepparn men låt den nu mycket aromatiska oljan vara kvar. 1Tillsätt haricots verts och stek i ca 5 min tills de fått färg. 1Medan haricots verts steker, skär ingefära i tunna stavar. 1När haricots verts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök och haricots verts
Skiva magarna och blanda med övriga ingredienser. något grönt att dekorera med. mald chili. Hur starkt var och en vill ha det varierar ju också men tanken är att denna rätt ska ha en rejäl hetta
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.