Gurksallad med sjögräs - Sunomono (酢の物). 31 Augusti 2015 /. 17. 55 /. Sallad. /. Permalink /. 0. Sunomono är en enkel, sötsur gurksallad som man serverar som "aptittrigger"
Det här var perfekt vardagsmat. Massor av kikärter, grönsaker och smak. Och lättlagat på det. Toppen. Jag tycker att paprikor gör så mycket för vegetarisk mat, skulle inte klara mig utan dem
Kärna ur tomaterna, hacka i mindre bitar. Hacka rödlök eller salladslök. Blanda tomat och lökhack. Salta, peppra, rör i sockret och pressa över limesaft
en riktigt god salsa gjorde jag av. 8 fina tomater2 röda chili, spansk peppar5 vitlöksklyftor1 gul lök1 rågad matsked torkad koriandersaft av 2 limesalttorrosta tomater, chili och vitlök med skal i en rejäl stekpanna tills de blir rejält svarta på ett par ställen
Det var länge sedan vi åt chimichurri och jag hade nästan glömt hur gott det är. Smakrikt med hetta. Varianten på chimichurri som jag gjorde igår bestod av fint hackade ingredienser
Dessutom är det lätt med lite fantasi att få till god vegetarisk och vegansk sushi Det jag tycker är roligast, smidigast och godast är att göra är de traditionella Maki-rullarna med sjögräs runt
Mycket av den turkiska maten är grytor och oftast, men inte alltid, vegetariska. En av de mest populära maträtterna heter Taze fasulye men kallas även för yeşil fasulye eftersom det är gröna bönor (yeşil fasulye=gröna bönor) Brytbönor för att vara exakt
Ett efterlängtat recept som äntligen (Kjell på jobbet. ) kommer på bloggen. Barnen älskar verkligen falfel, jag har väl vart mer tveksam men efter fredagens middag är även jag såld
Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av en stund. Mixa kikärtorna till en slät färs. Blanda ner spenat, hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor