Fräs köttfärs, finhackad purjolök, strimlad vitkål och hacka paprika paprika. Ryssröra (4 port)Ingredienser4 pitabröd (nu blev det köper, men här finns recept på egna pitabröd)2 port kokt ris400 gram blandfärs0,3 purjolök3 dl strimlad vitkål0,5 röd paprika1 stor vitlöksklyfta1 tsk oregano1,5 tsk paprikapulver0,5 tsk cayennepeppar2 msk köttfond3 msk tomatpuréGurksallad
Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan. Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg
Lägg i köttet och rör om. Prova att pressa citronsaft över nygrillat kött. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Trä upp köttet på 10 blötlagda träspett. 600 g benfritt lammkött eller fläskkarré
Ett där man pressat kött i form av en cylinder som man grillar och sedan skär i tunna skivor. . Kebab härstammar från Anatolien i Turket och eftersom Irak är influerat av bl a turkiska köket är det inte konstigt att man hittar kebab på de flesta menyer i Irak
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Hetta upp en panna med olja och lägg i köttet, tillsätt mango chutney samt soja och rör om. En enkel men smakrik nudelsallad inspirerad av det asiatiska köketIngredienser300 gram ryggbiff1/2 gul paprika1/2 röd paprika1/2 gul lök1 morot50 gram cashewnötter2 champinjoner1 msk mango chutney1 tsk soja1 dl riven vitkål1 msk sesamfrön200 gram nudlarSaft från 1/2 citronSvartpeppar och saltInstruktionerBörja med att tärna köttet i bitar som är cirka 2×2 cm stora bitar
. Lamm till frukost, kan det vara något. Ja, om du är irakier tror jag inte du tackar nej. Hos svärmor blev jag bjuden en morgon i månaden Ramadan och motvilligt tog jag en smakbit
Lövbiff äter vi inte så ofta, lite för att jag tycker att det är svårt att få köttet riktigt bra. Därför blir det oftast så att jag strimlar köttet och bryner till en pastasås
250 gr köttfärs. 2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt. 250 gr köttfärs. 2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt