Det behövs inte så mycket torkadfrukt som det står i receptet utan jag tog ungefär hälften. Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt
Gott det med. Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölkoch 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 150 gr hackade ekologiska torkade plommon,. 100 gr hackad mandel. 4 dl mandelmjölk
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna medbrödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
Den bestod helt enkelt av mörkt brödmed rökt kött, torkade svarta oliver samt bacon- och ostpuffar. Vilket mörkt bröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödet hela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
bakat,bröd. Skicka med e-post. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta brödoch tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 1dl hackade torkade fikon. 1dl torkade aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.