Stekt torskrygg med rödbeta, bacon- och kaprisströssel samt rödvinssås
Karins Spis
Karins Spis
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers ca
  • 200 gr fisk per person
  • 600-800 g ryggfilé av torsk
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 15 min Rör
  • 4 rödbetor ca
  • 5 dl rött vin
  • 2-3 klyftor skivade vitlöksklyftor
  • 2-3 schalottenlökar skivade
  • 2 tsk socker
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kalvfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pkt bacon
  • 1 l vatten+1 dl salt omrörs tills saltet löst sig. Lägg i fisken 15 min Ta upp den och torka torr. Ställ in den i kylen tills det är dags att laga till den. Vid tillagning: Hetta upp smör o rapsolja och stek fisken med skinnsidan nedåt ca 3 min Vänd och stek andra sidan 1-2 min Lägg över fisken på en ugnsplåt med skinnsidan uppåt och ugnsstek i ca 7 min i 120 grader (ej varmluft). Innertemperatur
  • 52-55 grader
  • 1,5 dl återstår, ca
  • 20 min Se upp när du slår på vinet så att det inte sprättar på dig
  • 12 portioner
  • 225 grader till
  • Ingredienser till 4 pers
  • 800 g potatis, valfri sort, gärna vinterpotatis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.