Bakmaskin

Bröd och annat till bakmaskin

Lökbröd

Häll i allt i degbunken. program. Vittbröd/franskbröd (weissbrot). Gräddning medium (mittel) 1 1/2 tsk torrjäst

Mandelkubb till OBH Nordica bakmaskin

Häll i ingredienserna i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, smöret, ägg, resten av mjölet, sockret och sist hjorthornssalt i mitten

Italienskt bröd för bakmaskinen

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan förrän knådningen påbörjats

Matbröd med soltorkade tomater

Häll i alla ingredienserna i bakmaskinen och låt den göra jobbet. Detta bröd blir underbart gott 4 dl vatten

Mörkt lantbröd till OBH Nordica bakmaskin

Tillsätt i följande ordning. Hälften av mjölet, vätska, smör/olja, resten av mjölet, salt på ena sidan, sirap på andra sidan och jästen i mitten
Tomat- & olivbrödbröd bakat med durumvete

Tomat- & olivbrödbröd bakat med durumvete

Smula ner jästen i en degbunke, (använd med fördel en bakmaskin), häll över hälften av vattnet, lös upp jästen, tillsätt sedan det resterade vattnet

Soppa och bakmaskinsbröd

Innan jag åkte till jobbet i morse förberedde jag bakmaskinen och ställde in den på den tid då jag ville att brödet skulle vara klart

Rostbröd till bakmaskin

Lägg alla ingredienser i bakmaskinen. Välj program Rapid (snabb), och färval Dark (mörk). Efter 1 timme och 52 minuter är brödet färdigt
Grekiskt lantbröd

Grekiskt lantbröd

-) Men allra helst så önska jag att jag hade en bakmaskin så jag bara kunde hälla i ingredienserna och fick nybakat bröd bara med hjälp av lite knapptryckningar

Italienskt bröd (bakmaskin)

Smula sönder jästen och lägg den i botten på bunken. Häll på vattnet och ev. oliver eller soltorkade tomater och häll i mixen

Majsbröd

Arbeta degen i bunken med en träslev eller bakmaskin. 5 dl majsmjölca 5 dl vetemjöl special50 g smält smör5 dl vatten1 krm salt1/2 tsk sirap (jästnäring)1 pkt jäst Mät upp vatten och häll i en bunke

Morotsbröd (bakmaskin)

Häll först i torrjästen i hörnet av degbunken. Tillsätt därefter alla torra ingredienser och häll slutligen i oljan och vattnet
Solrosfrallor och bagardrömmar

Solrosfrallor och bagardrömmar

4 Arbete degen smidig med elvisp eller i bakmaskin till en ganska lös deg. Jag har lagat mat i trettio år och tycker att jag behärskar grunderna väl
Cheddarbröd

Cheddarbröd

Kör med degkrokar i en bakmaskin ca 10 min. 2 st. 5 dl vatten. 50 g jäst. 2 msk olivolja. 2 tsk salt. 1 msk socker
Franskbröd

Franskbröd

Ta upp på bakbänk och knåda länge för hand (ca 10 minuter) eller ca 3 minuter i bakmaskin. Det här brödet kommer från Jan Hedhs bok Bröd och blir jättegott
Små dinkelbröd

Små dinkelbröd

Använd bakmaskin som jag och arbeta degen i cirka 20 min. Lägg smör och olja i ett kastrull. Tillsätt honung, anis och fänkålfrö