Jag gillar när saker går fort, som att laga middag. Men det ska också vara både gott och näringsrikt för att det ska passa vår familj och här kommer därför ett väldigt enkelt recept på detta
Låt kakan svalna & gör under tiden önskad topping,här har ni två megafavoriter. Detta är alltså inte mitt recept utan jag har hittat på de någonstans Här kommer receptet iaf samt 2 recept på mina ” favorittopping´s ”
Den här kakan har kommit till med inspiration från Theresia Erneborgs senaste bok "Sött från förr" som jag berättade om igår (glöm inte att anmäla dig till utlottningen av boken förresten)
Jag pytsade också i lite skalade hampafrön i mina biffar för att pimpa dem med lite extra bra fettsyror, men de kan uteslutas eller ersättas av något annat
Igår bjöds jag på, förrutom en tjusig middag, brasilianskt godis, brigadeiros, vilket var väldigt gott och jag måste ju därför dela med mig av receptet här
Inlagd den 19 januari, 2014 av Balkan Mat i Bakverk. Ustipci (Munkar) med låg fetthalt gjorda med vatten innehåller en låg fetthalt och är ett perfekt tillval för de som vill hålla nere fetthalten
Inlagd den 19 januari, 2014 av Balkan Mat i Bakverk. Ustipke (munkar) gjorda med hjälp av mjölk är en underbar variant som man som matälskare bara måste njuta av
Dags för ett recept på Burek. Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken
Stek kebaben och hacka löken. Häll i majsen. Tillsätt tomaterna, kryddorna, buljong och vatten. Låt puttra ytterligare några minuter till buljongen smält
Eftersom jag just nu är ute på lite ärenden så har jag förberett ett tidsinställt inlägg till er. . När jag gjorde atayef för några veckor sedan så fick jag många frågor om receptet, så jag tänkte att det blir perfekt som första recept här i bloggen
Igår var jag en snabbrunda på Möllevångstorget i Malmö. När vi bodde mitt i Malmö var det betydligt enklare att ta sig dit, nu är det lite djungelns lag som råder när man vill ta sig fram på gatorna och hitta en parkeringsplats