Surdegsbröd med råg och Quinoa
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skålla i degblandaren
  • 50 gram linfrö
  • 100 rågkross 200 gram grovt rågmjöl
  • 7½ dl kokande vatten
  • Blanda väl och täck med lock eller plast.
  • Låt stå till nästa morgon eller minst 6 timmar
  • Tillsätt sedan
  • 1½ dl rågsurdegsgrund
  • blanda allt väl och låt stå 1-1½ timme i rumsvärme.
  • Tillsätt sedan
  • 15 gram färsk jäst upplöst i 1½ dl ljummet vatten
  • 1½ dl kokt Quinoa
  • 650 gram specialvete med hög glutenhalt (Manitoba Cream en favorit)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.