Kall inkokt lax
Elsas Skafferi
Elsas Skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 port
  • 1,5 kg lax
  •  
  • Lag
  • 2 1/2 litervatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 2 hela vitpepparkorn
  • 1 lagerblad 1 morot, skalad i skivor
  • 1 gul lök, skalad i skivor
  • Skär fisken i portionsbitar.
  • Lägg dem i ett djupt serveringsfat eller i en gratängform med hög kant.
  • Koka vatten, vinäger, salt, pepparkorn, lagerblad, morot och lök i 15 minuter Sila lagen het över den okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm
  • Täck med smörpapper och låt fisken kallna i spadet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.