Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Till mig och mannen serverar jag nudelsoppan som ni ser på bilden. Jag gillar min soppa med mera sting i och brukar röra ner lite grön curry i min och mannens buljong efter att jag har tagit undan lite till barnen
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvampoch soppar kräver mer noggrann rensning
En gråkall dag som idag – då passar det med rykande varm nudelsoppamed mycket gott i. Nudelsoppa lagas överallt i Vietnam och man kan variera den hur mycket som helst
Ost- och skinkpaj medsvamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.