Den här laxrullen gjorde jag nu i vår i Turkiet, hade tagit med ett paket röktlax hemifrån. Smaka av med lite salt och peppar, tänk på att laxen är rätt salt i sig
Tärna laxen och strimla salladen, lägg i en bunke. Rör ihop crème fraiche, olivolja, äppelcidervinäger, vatten, pepparrot, salt och peppar till en dressing
Garnera medlax och andra tillbehör. Efter en heldag med mycket intryck och många promenader mellan våningar och montrar, kan man bli rejält både trött och hungrig
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Med lite bröd till och lite sött till efterrätt så blev det en perfekt fredagsmiddag, utan varmrätt. Ibland får man unna sig en god bit röktlax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.