På grillen

På grillen

Helstekt fläskytterfilé

Helstekt fläskytterfilé

Sätt ugnen 225 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen tills köttet har en innertemperatur 72 grader
Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Oxfilé med rödvinssås och chèvrekräm

Slå sedan vinet och tillsätt kryddorna. Måndag och jag ser redan fram emot nästa helg. ) Detta är nämligen sista arbetsveckan innan en veckas lov
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ju långsammare köttet tillagas i ugnen desto godare blir det, så har du tid se till att ha låg temperatur ugnen
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Lägg oxfilén en bit in smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet. Sätt ugnen 200 grader
Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé ELLER Kycklingfilé

Perfekt buffébordet, studenten, nyåret, midsommaren. Plocka fram ditt köttSätt ugnen 150 graderStäll fram en ugnsform eller långpannaVärm en stekpanna med en klick smörLyft ut den marinerade oxfilén och stek den lite snabbt båda sidorna, bara så att den får lite färg runt omLägg upp oxfilén plåten/fatet/långpannanStick en termometer i den tjockaste delen av köttetStäll termometern 55 grader om du har en digital variant. bilderna är mitt kött stekt till 55 graderÖnskar du köttet riktigt genomstekt ställer du in temperaturen 60-62 grader iställetStäll in köttet en bit ner i ugnen och låt termometersladden hänga ut genom ugnsluckanFör min oxfilé tog det ca 30 minuter att bli klar (55 grader)Gör under tiden klart några lager aluminiumfolie som du strax skall linda in köttet iNär köttet är färdigstekt (55 grader för rött/rosa eller 60-62 grader för genomstekt) lägger du köttbiten folien och lindar in den till ett paketLåt köttet snabbt kylas av. ute eller i kylskåpVäljer du att göra kycklingfilé istället går du tillväga precis samma sättStek kycklingfiléerna snabbt i lite smörLägg dem i en ugnsfast formStick en stektermometer i den tjockaste filén och stek i ugnen tills termometern visar ca 72-75 grader. många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur 72 graderLägg dem nu några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Oxfilé m/ugnsbakad fänkål!

Sen så skar jag köttet i lagoma bitar och brynte de i stekpannan med smör, salt, peppar och 4 krossade enbär. Sen fick de vila lite och fänkålen fick åka in i ugnen med olivolja i ca 20 min 225 grader
Grillad oxfilé med rödvinssås

Grillad oxfilé med rödvinssås

Lägg dem plåt med bakplåtspapper. Strö salt och peppar. Strö salt. Sätt ugnen 225°. grillpanna och grilla biffen ca 3 min varje sida
Grillat och gratäng - hemlagat på bortaplan

Grillat och gratäng - hemlagat på bortaplan

Pepparbiff, chorizo och gul lök grillen. Lägg hälften av den gula löken, ett lager potatis, salt och svartpeppar, den andra hälften av löken och överst ett lager potatis till med salt och svartpeppar
Ryggbiff på grillen...Yammie!

Ryggbiff på grillen...Yammie!

Men man börjar onekligen bli lite trött det här med korv och hamburgare, som man snabbt och lätt kan slänga grillen när man kommer hem från jobbet