Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Potatissallad med dill och rödlök

Potatissallad med dill och rödlök

Potatissallad är verkligen sommarmat, eller hur. Det som är extra bra är att det är ett toppentillbehör att förbereda dagen innan, det smakar bara bättre om det får gotta till sig lite
Helstekt fläskytterfilé

Helstekt fläskytterfilé

Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Entrecôte på japanskt vis

Entrecôte på japanskt vis

Till huvudrätt. Entrecôte på japanskt vis. 4 pers. 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor). Marinad. 2 msk sesamfrön
Påskpannacotta

Påskpannacotta

Blanda grädde , gelésocker och citronskal och koka upp. Häll upp i glas och ställ i kylskåp för att stelna
Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker

Fläskytterfilégryta med frukt och grönsaker

Olivia är på fritidsgården som nyinvigs idag så nu måste jag hålla mig vaken längre än jag brukar lyckas med på fredagar för jag har lovat att hämta henne och kompisarna när de vill hem
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Skär biffen i små strimlor. Om biffen är nästan fryst så är det enklare att dela/strimla. Hetta upp en wokpanna på hög värme med 1 msk olja
Fisksoppa med lax, räkor och fänkål

Fisksoppa med lax, räkor och fänkål

En av de bästa sakerna med hösten är alla goda soppor och grytor som man kan laga med gott samvete. Mat som mättar, värmer och fyller kroppen med lugn

Hemmagjorda proteinbars!

Ojojoj, dessa fick jag dåligt samvete av att äta. På riktigt. Jag åt dem och kändes som att jag precis käkat upp en halv chokladkaka samvetsmässigt
Gulli,s Kycklingfilé i ugnen

Gulli,s Kycklingfilé i ugnen

Lägg kycklingfiléerna i en smord form. Rör ihop crème fraiche och salsa. Bred blandningen över fileérna. In i ugnen på 200 grader i ca 25 min
Matssons frestelse

Matssons frestelse

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i ca 1 centimer tjocka stavar. Skala och grovhacka löken
Världens godaste havrebaguetter

Världens godaste havrebaguetter

Helgen närmar sig och det kanske är dags att unna sig ett riktigt segt, saftigt, gott bröd. Denna supergoda baguette bakar jag så gott som ALLTID när vi ska få gäster  (som ett safecard ifall maten smakar strumpa
Grillat i stugan

Grillat i stugan

Grilla gör vi ju en hel del ute i stugan också. Caj P´s orginal brukar få marinera vårt kött. Tycker den funkar i alla väder