Skölj auberginenoch zucchinin. Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. Fotot på rätten såg så lockande och god ut att jag inte kunde låta bli
Den här rätten är från programmet Tinas cookalong, riktig god och hyffsat snabblagad. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
Skär auberginenoch zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. salt och malen svartpeppar. Varva skivorna av zucchini, aubergineoch tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Halvera auberginernaoch skär rutmönster i varje halva. Aubergine. Skala och riv vitlök. Gnid in vitlök och olja samt salt och peppar efter smak över varje auberginehalva
Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
Salta auberginenoch stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Smaksätt med lite svartpeppar och pressad vitlök och rör om
Ta ett hushållspapper och torka bort så mycket vätska som möjligt från auberginen. Jag har valt att grilla auberginen i det här receptet, men det går lika bra att steka den i pannan om man inte har möjlighet att grilla
Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter. Jag älskar att läsa kokböcker och är särskilt förtjust i dem som handlar om världens olika kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.