MEN, ingen middag är ju perfekt utan DESSERT, så de senaste kvällarna har gått åt till att fundera runt vad man ska hitta på för något gott här, och nu tror jag att jag har landat
Kalla mig paranoid, men det är knappast en slump att TV4-såpan Sveriges Mästerkock frontar med kummel och att det några dagar senare dyker upp ett rejält lass med kummel i min lokala fiskdisk
Skala och kärna ur gurkan, skär i "månar" Finhacka dillen ta inte med något av skaften. Jag älskar det och även att jag inte håller på med cateringen nu av flera skäl än att jag inte har hittat något lämpligt kök så har jag inte gett upp min dröm
Har åkt på världens dunderförkylning. Surt. Jag och Milly skulle egentligen gå och bada med Ulrika och hennes lilla Jamie, som bara är några dagar yngre än Milly, men det fick vi tyvärr ställa in
Jag hade t ex ingen choklad hemma, som var i receptet hos Mumsfillibaba, så det uteslöt jag, och jag gjorde min paj i en mindre form, 20 cm istället för 26 cm, och tryckte upp min pajdeg på kanterna (tänk på att ha något under formen om ni gör pajen som jag i en form med löstagbar kant, formen läckte nämligen och oset stod redigt tätt när jag öppnade ugnsluckan) men trots olikheterna i recepten är jag övertygad om att vi alla bjöd på heligt söta och goda knäckiga krusbärspajer
Man tager vad man haver. och ibland lyckas man bättre än andra gånger. Här i Spanien har jag inte samma utbud av ingredienser eller köksgrejer som hemma men det ger mig en extra kick att tänka ut nya saker att använda
När vätskan svalnat något så tillsätt gelatinbladen. Vore kul att testa något nytt. Denna syrligt fräscha moussetårta har verkligen gått hem hos alla i min familj, till o med barnen gillade den fastän den inte är så söt som vanliga moussetårtor brukar vara
Jag har aldrig ens tänkt eller gett mig i kast med att baka någon prinsesstårta. Men idag fanns det en stor anledning, nämligen den nya lilla kunglighet som föddes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.