En väldigt god variant av färsbiffar. Krydda lite med det man har hemma... kanske får du en idé att göra någon annan kryddning än grekisk...500 g Nötfärs
Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen
Grekiskafärsbiffar med grönsakssås, 4 portioner. Idag bjuder jag på ett sådant där bra recept. Ni vet ett sådant som kräver minimal arbetsinsats men ger maximal smakutdelning
Blanda samman kryddmix och vatten i en bunke. Låt det svälla ett par minuter. Blanda i köttfärsen och arbeta den smidig tillsammans med kryddblandningen
Bifteki, en färsbiff från Grekland som precis vår pannbiff finns i olika kryddningar. I Grekland görs bifteki på lammfärs men nörfärs går givetvis lika bra
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.