Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Du behöver. 1 kg fläsklägg50 g bacon1 morot skuren i små bitar2 lökar i skivor3 blekselleri stjälkar i små bitar1 msk färsk timjan eller 2 tsk torkad33 cl ljus ölSmör till stekningOlivolja till stekningSalt efter smakSvartpeppar efter smak2½ dl creme fraicheSå här gör Du
Jag fick en vansinnig craving för fläsklägg idag. Mört, saftigt och ljuvligt aromatiskt kött som tillagar sig själv i ugnen medan jag tittar ifatt på säsong 9 av Greys Anatomy
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Idag bakade vi olika äppelpaj varianter på skolan. Till det gjorde vi vaniljsås. Fruktansvärt gott ihop & jag får upp en massa minnen av pajefterrätter hemma i Kusmark
Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa. Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’
Under mellandagarna hälsade jag på hos mina storasystrar i Umeå, och eftersom de inte är lika intresserade av g akning som mig, fanns där varken specialvetemjöl eller bakplåtspapper
Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det