Har ni någonsin ätit ”Sopska Salata” (uttalas Shopska Salata). Jag har alltid trott att det är en salladsrätt från före detta Jugoslavien men om man googlar lite på det så får man veta att det är en traditionell Bulgarisk salladsrätt som blivit populär över hela Balkan och central Europa
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Ingredienser Portioner. 6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchoklad med daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Halvera filodegsarken, de ska mäta ca 20x30 cm. Håll dem fuktiga under våt handuk, de torkar lätt. Smält smöret och pensla botten av en rektangulär form cirka 20x30 cm
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Låt kakan svalna & gör under tiden önskad topping,här har ni två megafavoriter. Detta är alltså inte mitt recept utan jag har hittat på de någonstans Här kommer receptet iaf samt 2 recept på mina ” favorittopping´s ”
Jag har velat göra en gurk-krokodil i evigheter efter att ha sett något liknande i en tidning. När vi blev bjudna till ett födelsedagskalas med djurtema uppstod ett perfekt tillfälle att skapa detta roliga och hälsosamma tilltugg