1Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter. 1Sätt ugnen på 200 grader. 1När de är klara, ta ut dem och låt dem svalna på galler
De har vänligt nog godkänt att jag delar med mig från boken. vaniljglass. I synnerhet inte på sommaren och något mer gångbart än glass att bjuda påpå kalas är väl svårt att hitta
Smaken ska vara mild och absolut inte sur, och om du vrider bunken snabbt ett fjärdedels varv med ett litet ryck ska kanten på poolishen kollapsa en aning
Gör du degen för hand så är det bara att blanda ihop allt, inte i med allt mjöl på en gång, och knåda tills degen känns smidig och inte fastnar allt för mycket på händer
Små, stora, hårda, mjuka, som de är eller med ost på, dekorerade med kristyr osv…. Något som är starkt förknippat med jul, advent och egentligen hela december är pepparkakor
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, fyll upp med smeten till kanten, halvera bunken med hjälp av bakplåtspappret om du gör denna sats annars blir glassarna för korta
Då befann vi oss på landet, och jag hade valt att inte prioritera att ta med glassmaskinen. Kanske är detta inte det mest strategiskt placerade blogginlägget efter den sockerstinna orgie som påskhelgen verkar vara för många av oss
Sätt på glassmaskinen och häll i smeten. )Rabarberpaj (en liten form)Rabarberkompott sötad med dadlar (recept klicka här) halv sats3 msk quinoaflingor3 msk mandelmjöl3 msk havremjöl3 msk rapsolja2 msk kokossockerLägg kompotten i botten på formen. In i ugnen på 175 grader varmluft i 15-20 min. Vaniljglasspå kokosgrädde 3 dl kokosgrädde (tetra, utan tillsatser, Santa Maria Extra Creamy)2 äggulor2 msk agavesirap1/2 tsk rent vaniljpulver (eko i burk)Blanda ihop alla ingredienserna
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.