Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Till fyllningen. Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Skär bort alla kanter på brödet. Lager 1. Hårdkoka 10 av äggen. Lägg 12 skivor bröd på en ugnsplåt. Skala och hacka äggen, blanda dem med kaviar och 1 dl vispgrädde
En smörgåstårta så klart. Mårtenssons smörgåstårta med räkor och tonfisk har sett dagens ljus. Blanda samman alla ingredienserna och smaka av innan den breds på och runt smörgåstårtan
Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.