Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av spadet tillsammans med salt, sirap, kummin,rågmjöl och vetemjöl • Arbeta ihop till en smidig deg och låtden jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm i diameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper i cirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden i mitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
Projektet hitta nya sätt att använda överblivna äggvitor har nått ännu en fas. Till skillnad från senast prövade jag idag att vända ned en liten stuvning i äggvispet, vilket fungerade mycket bra
Eller du kanske bakar "vanliga" kanelbullar till dess. Jag vill ha kanelbullar - nu. Under tiden som jag skrivit detta har jag haft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Jagbakar några cupcakes till en vännina. Ta bort skålen vänta 10 minuter. Grädda i ugnen 175C 20 minuter. Låt stå och svalna i plåten 5 minuter. Lägg över på ett galler för att svalna45 minuter senare
Efter att ha flyttat, firat nyår med magsjuka och sedan haft världens jobb med att tömma flyttkartonger så är jagnu tillbaka i rutan igen och en mycket bättre uppdatering utlovas
Brödinstresset har växt här så nu är det ganska mycket bröd i ugnen istället för kakor. Det här receptet hittade jag i tidningen BAKA och var tvungen att testa det, eftersom jag har en stark kärlek till just rågkakor
-) Jag blev så sugen på porterstek när en kollega pratade om det för någon dag sedan. Jag hade dessutom fått en älgstek av Johan och Lena i "gå-bort-present"
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgen inuti. Färsk lax är aldrig fel och häromdagen gjorde jag denna rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.