10635 Har
jag många gäster gör jag helt enkelt steken som den är utan större åthävor. Det är enkelt och går fort, i arbetsinsats. Sedan sköter sig steken i ugnen. Har jag gott om tid låter jag den steka på ganska låg temperatur för att få köttet extra saftigt och fint.Tillbehören varierar jag efter tillgång, årstid, tycke, smak och tillfälle. Här är en del länkar till några tillbehörstips:Länk till en busenkel och supergod citronsås: http://katinkaskitchen.com/?p=3325Länk till ljuvligt smör på soltorkade tomater: http://katinkaskitchen.com/?p=3300Länk till ört- och citronsmör: http://katinkaskitchen.com/?p=10334Länk till lök i folieknyten: http://katinkaskitchen.com/?p=3347Länk till fransk potatissallad:http://katinkaskitchen.com/?p=2798Länk till potatissallad med sumac: http://katinkaskitchen.com/?p=11018Så till receptet på den helstekta entrecôten:
HelstektentrecôteLägg en rejäl klick smör i en stekpanna. I med ganska mycket svartpeppar, vitlöksklyftor, lite torkade kryddor, timjan kanske eller torkad salvia, salt och bryn sen entrecôten i det på alla sidor
1-11/2 kg Entrecôte i bit. 1-11/2 kg Entrecôte i bit. Ett fantastiskt kött om man hittar en bra bit. Jag är lite löjlig när det kommer till fett och senor så synar köttet barnsligt noga innan jag köper
Det är entrecôten med pommes och bearnaisesås. En klassiker. Ett inlägg. Ett hopp om att kunna inspirera till trion kött, sås och potatis utan krav på nymodigheter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.